Internațional

Omul de zăpadă, INTERZIS prin decret religios islamic în Arabia Saudită

Mohammad Saleh Al Minjed a emis aceasta fatwa care afirmă că reproducerea în zăpadă a formelor umane şi animale, chiar dacă este executată în scopuri recreative, nu este acceptată în religia islamică. Aceeaşi fatwa susţine că, în loc de oameni şi animale, doar obiectele neînsufleţite, precum clădiri şi vehicule, pot fi reproduse sub forma unor figurine de zăpadă.

Fatwa, a cărei dată de emitere nu a fost precizată, a fost distribuită pe larg pe platformele de socializare şi a generat dezbateri aprinse în ţările din regiunea Golfului Persic referitoare la chestiunile care pot fi permise sau interzise în timp ce oamenii se joacă în zăpadă. "Nu are nici o valoare în tradiţiile noastre, iar aceia care sunt fascinaţi de Occident ar trebui să imite invenţiile şi ştiinţa lor, nu cultura lor", a declarat un blogger citat de Al Marsad News.

Alţi locuitori din Golful Persic spun însă că, deoarece zăpadă cade atât de rar în această regiune, nu ar trebui să existe nici o problemă dacă oamenii se distrează atunci când fenomenul se produce.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *