Social

Omul săptămânii: Actorul Jan Cucuruzac

A făcut studii la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău. Și-a început cariera în anii 70, ca actor de teatru, apoi s-a lansat în cinematografie. A jucat pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălți (1976-1980), și un deceniu a făcut parte din trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

În anul 1990 s-a numărat printre fondatorii Teatrului municipal „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău unde joacă și în prezent. La un an de la lansarea pe scena de teatru a urmat și debutul ca actor de cinema în pelicula „Trânta”. Au urmat și altele. Printre acestea se numără: „Sunt gata să accept provocarea”, „Vântul Sălbatic”, „În doi pe muchia timpului”. A rămas memorabilă apariția lui și în cea mai tare comedie moldovenească „Văleu, văleu, nu turna”, în regia lui Gheorghe Urschi.

A devenit totuși un actor iubit de întreaga țară datorită emisiunilor umoristice la postul public de televiziune. Numele Jan Cucuruzac a devenit unul de referință pentru teatrul umoristic din Republica Moldova. A fost distins cu titlul de Maestru în Artă, iar în 2011 i-a fost acordat titlul de Artist al Poporului.

Redacția TIMPUL îi urează sănătate și energii creative inepuizabile. La mulți ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *