Actualitate

Omul săptămânii: Claudia Balaban

Studii: Universitatea de Stat a Moldovei
Născută la 13 aprilie 1941, în satul Burlăneşti, jud. Edineţ, Claudia Balaban activează în domeniul biblioteconomiei de 35 de ani, fiind director al bibliotecii din anul 1978 până în prezent. În decursul activității sale profesionale, ea s-a evidențiat participând activ și organizând diverse manifestări culturale. Astfel, a fost decorată cu „Ordinul Republicii”, „Ordinul de Onoare”, Ordinul „Gloria Muncii”, cu medalia „Mihai Eminescu” și a fost numită lucrător emerit în cultură.
Meritele Claudiei Balaban în propagarea cărții pentru copii și dragostea pe care o manifestă față de tânăra generație sunt observate și de colegii de peste Prut, care o identifică cu o „carte de vizită a bibliotecarilor din Basarabia”. Ea a organizat numeroase concursuri literare și campanii naționale de promovare a cărții.
Cel mai răsunător proiect al Claudiei Balaban este, însă, Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Lansat în 1997 și începând colaborarea cu doar 27 de edituri, acum, la ediția a XVII-a a Salonului, Claudia Balaban împreună cu colegii ei, au mărit cercul până la 155 de edituri.
Cu această ocazie, redacția ziarului TIMPUL o felicită și-i urează noi succese în domeniul biblioteconomiei!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *