CSI / Rusia

ONU AVERTIZEAZĂ: Orice ajutor acordat de Rusia separatiştilor va fi considerat drept o invazie în Ucraina

Agravarea condițiilor de viață ale civililor în jurul regiunilor Donețk și Lugansk ‘trebuie să fie reglementată, dar nu de către cei care au creat această situație’, a afirmat ea, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru această situație.

Ajutorul de urgență ‘trebuie transportat de organizații umanitare care au experiență, nu de către Rusia /…/ Orice intervenție suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă și considerată ca o invadare a Ucrainei’, a explicat ambasadoarea SUA, potrivit căreia este vorba de un nonsens: ‘Rusia dorește să deghizeze o criză politică în criză umanitară’.

‘Trebuie să se răspundă nevoilor umanitare legitime, dar să se evite repetarea istoriei’, a conchis ambasadoarea SUA, stabilind o paralelă cu războiul din 2008, din Georgia, dus de Moscova pentru a ajuta separatiștii din Osetia de Sud.

Rusia a propus să efectueze o ‘misiune umanitară’ sau să creeze coridoare umanitare pentru a veni în sprijinul populației din estul Ucrainei.

Ambasadorul britanic Mark Lyall Grant s-a exprimat și el împotriva unei acțiuni umanitare a Moscovei în Ucraina, apreciind-o ca total nejustificată. ‘Rusia este problema, nu soluția’, a afirmat el.

sursa> agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *