Actualitate

Oportunităţi de accesare a finanţărilor de către antreprenorii din Găgăuzia şi Taraclia

Finanţarea va fi acordată prin intermediul Programului „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi Taraclia” (SARD). Aceasta este prima rundă a competiţiei de finanţare a proiectelor de dezvoltare a afacerilor în Găgăuzia şi Taraclia. Cea de-a doua va fi anunţată la începutul lunii mai 2017. Antreprenori începători şi cu experienţă din regiune pot obţine în acest scop până la 18 400 de euro.

Solicitanţii eligibili sunt antreprenorii care pot veni cu o contribuţie de 20% din suma solicitată. Pe lângă suportul financiar, antreprenorii selectaţi vor mai beneficia de îndrumare şi consiliere individuală în afaceri pe parcursul unui an.

Susţinerea iniţiativelor antreprenoriale locale şi dezvoltarea ÎMM-urilor din Găgăuzia şi Taraclia este una din cele trei componente de bază a Programului SARD, finanţat de UE cu 6,5 milioane de euro. Acesta mai desfăşoară activităţi pentru abilitarea comunităţilor, renovarea obiectelor de infrastructură şi promovarea cooperării intercomunitare în regiune.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *