Actualitate

Opozantul Alexei Navalnîi a fost eliberat din arest

Secretarul de presa al lui Navalnîi, Kira Iarmiș, a confirmat că, în această dimineață, politicianul a fost eliberat de la centrul de detenție.
Cu o zi înaintea eliberării sale, mai multe dintre sediile de campanie ale lui Navalnîi au fost luate cu asalt de poliție, care a confiscat echipamente și materiale publicitare pentru viitorul candidat la prezidentialele din Rusia. Ca urmare, pe 8 și 9 iulie mai multi susținători ai opozantului planuiesc sa organizeze pichete în mai multe orașe ale țării.

Navalnîi a fost reținut la 12 iunie, cu puțin timp înainte de începerea unui protest în centrul Moscovei, neautorizat de autoritățile ruse. Ulterior, poliția a reținut mai mult de 700 de persoane, in mare parte apărători ai drepturilor omului și activiști, care au acuzat politia rusa de acțiuni disproporționat de dure.

Alexei Navalnîi a fost condamnat pentru „încălcarea repetată a ordinii de desfășurare a acțiunilor în masă“. El a fost condamnat la 30 de zile de arest administrativ. Ulterior, Curtea din Moscova a redus sentința cu 5 zile. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *