Ultima oră

„Pacificatorii” l-au împuşcat şi pe Constantin Andreev

Oleg Stratulat a descoperit mormântul colegului său de şcoală întâmplător, după ce, în preajma Paştelui Blajinilor, când şi-a îngrijit mormântul părinţilor săi de la Butuceni, a hoinărit printre crucile din cimitir. „Şi deodată am rămas înlemnit: în faţă îmi răsări o piatră de mormânt de pe care mă privea bunul meu coleg de şcoală Constantin Andreev. (…) Tulburat, m-am interesat la primul trecător. Răspunsul a fost uluitor: l-au împuşcat pacificatorii!”, îşi aminteşte Oleg Stratulat.

Constantin Andreev a fost împuşcat pe traseul Dubăsari-Râbniţa, la podul de pe Iagorlâc, unde şoferul maşinii în care se afla Constantin Andreev oprise regulamentar. „Între timp, din căsuţele de vară aflate peste râuleţ dinspre Râbniţa, unde era cazat efectivul subunităţii militare, iese un soldat rus, beat criţă, cu un pistol automat în mână, şi trage o rafală în urma maşinii, aflate deja la sute de metri de post. Dintre gloanţele care au ciuruit maşina unul a nimerit în ceafa lui Costică”, relatează Oleg Stratulat în „Literatura şi Arta”.

Deşi rudele şi consătenii au cerut să fie pedepsit ucigaşul lui Constantin Andreev, incidentul a fost muşamalizat, insistându-se pe aceleaşi motive ca şi în cazul lui Vadim Pisari: „nu s-a oprit”, „s-a tras în roţi”, „a ricoşat”, „a fost un accident nefericit” etc.

„De la omorârea mişelească a lui Constantin Andreev au trecut ani. Şi iată că un alt vaiet – «l-au împuşcat pacificatorii» – a zguduit din nou oamenii, de data aceasta din întreaga republică. Acum tot pacificatorii ruşi, numai că la un alt pod, cel de peste Nistru, lângă Vadul lui Vodă, l-au ucis pe un alt tânăr, Vadim Pisari din Pârâta. Din nou durere, mare durere. Oare finalul acestei crime va fi acelaşi?”, se întreabă Oleg Stratulat.

Via Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *