Politică

Parlamentarii suedezi încurajează autorităţile din R. Moldova să continue reformele şi integrarea europeană a ţării

„Republica Moldova are nevoie de stabilitate pentru avansarea reformelor şi implementarea Acordului de Asociere”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu omologul său suedez, Urban Ahlin. Oficialul moldovean efectuează o vizită în Suedia în cadrul căreia se întâlneşte cu mai mulţi oficiali suedezi.

„Suntem ferm angajaţi în avansarea rapidă a reformelor şi recuperarea restanţelor legate de implementarea Acordului de Asociere cu UE. Avem o ultimă şansă de a demonstra cetăţenilor şi partenerilor externi rezultate concrete în dezvoltarea ţării”, a menţionat preşedintele Parlamentului, citat într-un comunicat de presă al legislativului.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor cu Urban Ahlin, dar şi cu reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare din legislativul suedez, au vizat evoluţiile politice şi social-economice din Republica Moldova, situaţia economică, contextul regional, priorităţile autorităţilor în avansarea reformelor şi implementarea Acordului de Asociere.

Andrian Candu a exprimat gratitudine autorităţilor suedeze pentru asistenţa acordată Republicii Moldova, care s-a materializat în numeroase proiecte importante pentru cetăţeni, inclusiv pentru asistenţa financiară anuală de circa 14 milioane de euro, care va fi alocată ţării până în anul 2020, în cadrul Strategiei suedeze pentru reforme în Europa de Est, Balcanii de Vest şi Turcia.

sursa:ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *