Actualitate

Parlamentul European urmează să ia o decizie privind ajutorul financiar pentru Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că subiectul privind alocarea suportului financiar pentru Moldova va fi discutat în Parlamentul European, săptămâna viitoare.

„Pentru ca banii să poată fi transferați Republicii Moldova, trebuie respectate o serie de condiţionalități introduse de mine în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, unde am fost responsabil pentru avizul privind acordarea celor 100 de milioane de euro. Aceste condiţionalități se referă la independența justiției, la respectarea statului de drept, la combaterea corupției și a spălării banilor”, a declarat Siegfried Mureșan.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că această decizie este doar de moment şi că săptămâna viitoare va avea o discuţie la acest subiect cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Iar premierul Pavel Filip afirmă că în spatele acestei decizii ar sta unele partide politice din Republica Moldova care îi reprezintă în UE.

Acum o zi, preşedintele Igor Dodon a declarat că salută inițiativa Parlamentului European de a amâna ajutorul financiar de 100 de milioane euro pentru Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *