Actualitate

Pavel Filip explică de ce raportul Kroll 2 nu a inclus numele tuturor beneficiarilor fraudei bancare: „90% din aceste nume sunt oameni absolut oneşti”

„Dacă ar fi acum să facem publice toate numele care se găsesc în acest raport, eu vă asigur că 90% din aceste nume sunt oameni absolut oneşti, dar care pur şi simplu au fost în acest circuit. De aceea, nu pot fi făcute publice aceste nume”, a declarat Pavel Filip marţi, 26 decembrie. 

Şeful Cabinetului de Miniştri a precizat că: „Vor purta răspundere toţi cei care se fac vinovaţi de această fraudă. Puteţi fi siguri de acest lucru”.

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a publicat joi, 21 decembrie, o sinteză detaliată a investigaţiei fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll şi Steptoe & Johnson.

Sinteza conţine 57 de pagini şi dezvăluie cum au fost furaţi banii, precum şi ţările prin care aceştia au circulat sau în care au ajuns. 
 
Documentul are opt capitole care descriu, printre altele, metodologia investigaţiei internaţionale, analiza expunerilor băncilor fraudate în perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acţionariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor şi destinaţia fondurilor frauduloase. 

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că cel de-al doilea raport Kroll arată deschis faptul că primarul de Orhei Ilan Shor şi companiile pe care acesta le are în gestiune sunt principalii beneficiari ai fraudei bancare din Republica Moldova.

(function(){if(!window.ZTRADS)ZTRADS={};ZTRADS.z_site_640x160_adtext={
params:{pub:”496447293437401″,site:”adevarul.ro”,section:”site”,zone:”640x160_adtext”,size:”0x0″}

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *