Astăzi 23 Octombrie 2017, Luni - Ultima actualizare la 22 Octombrie 2017
Abonamente

Ultima oră 21 Septembrie 2017, ora 13:19

Peste 600 de soldaţi au depus Jurământul Militar

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Peste 600 de soldaţi, încorporaţi în luna iulie curent în unităţile Armatei Naţionale, au depus astăzi jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Prezent la festivitatea de la Bălţi, viceminstrul Apărării Gheorghe Galbura, i-a felicitat pe cei 260 de ostaşi cu ocazia evenimentului şi i-a încurajat să depună efort şi străduinţă şi să însuşească meseria armelor de la comandanţii în a căror subordine vor fi în perioada stagiului militar obligatoriu. „Vă aşteaptă o perioadă plină de provocări, cu un program de instruire destul de solicitant, astfel încât la demobilizare să aveţi cunoştinţele şi pregătirea necesară pentru un apărător al Patriei", a spus Gheorghe Galbura.

În Tabăra militară 142 din capitală, 183 soldaţi au jurat credinţă Patriei în prezenţa comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, directorului Marelui Stat Major, colonelul Eduard Ohladciuc, părinţilor şi rudelor tinerilor.Generalul de brigadă Cutie a apreciat prestaţia tinerilor soldaţi în cadrul cursului de pregătire iniţială şi i-a îndemnat să fie în continuare la fel de responsabili în executarea misiunilor ce le revin.

Tot astăzi, la Cahul, alţi 196 tineri au depus jurământul militar pe platoul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia". La eveniment a participat comandantul comandamentului Forţe Terestre, colonelul Mihail Bucliş.

În cadrul ceremoniilor, oaspeţii au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front şi elemente de luptă corp la corp. Totodată, orchestrele unităţilor au prezentat programe de muzică militară.

După depunerea jurământului militar, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale.

Serviciul militar în termen durează 12 luni. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul