Politică

Petkov a fost amendat pentru că a INSULTAT angajaţii organelor de drept

Prin ordonanţa emisă de secţia specializată a Procuraturii Generale, acestuia i-a fost aplicată o amendă în mărime 99 unităţi convenţionale (1980 lei), anunţă Procuratura Generală.

Procesul contravenţional a pornit de la plângerea unui inspector de poliţie, care reclama comportamentul grosolan al fostului deputat, care ar fi împiedicat buna desfăşurare a şedinţei de judecată, ameninţarea cu răfuiala fizică şi opunerea de rezistenţă fizică în timpul îndeplinirii atribuţiile de serviciu.

Cazul a avut loc pe 9 decembrie 2014, în incinta Curţii de Apel Chişinău, în timpul examinării unui recurs privind aplicarea arestării preventive în privinţa unei persoane învinuite. Potrivit procurorilor, încălcând grosolan ordinea publică, Petkov s-a exprimat cu expresii care jignesc onoarea şi demnitatea procurorului care examina cazul, iar la somaţiile de a înceta, acesta şi-a intensificat acţiunile de ultragiere a procurorului.

În continuare, acesta a opus rezistenţă fizică colaboratorilor de poliţie antrenaţi la asigurarea ordinii publice în Curtea de Apel Chişinău. La indicaţia magistraţilor de petrecere a şedinţei judiciare închise, cetăţeanul Petkov nu a permis ca uşa să fie închisă, a întrat cu poliţiştii în altercaţii şi încăierare, numindu-i cu cuvinte necenzutare şi amenințându-i cu răfuială.

Ordonanţa procurorului poate fi contestată în instanţa de judecată în termenul stabilit de lege.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *