Actualitate

Petrolul Brent a scăzut sub 50 de dolari pe baril

În această dimineață petrolul Brent era cotat la prețul de 49 de dolari și 98 de cenți. Acesta este cel mai mic preț pentru petrol din 2009. Datele au fost prezentate de ICE Futures Exchange Intercontinental. Astfel, petrolul Brent s-a ieftini cu 2,5 procente, sau 1 dolar și 12 cenți, anunță Lenta.ru.

Scăderea prețurilor pentru hidro-carburanți sunt urmărite pe piețele mondiale de la sfârșitul anului trecut. Experții atribuie acestor informații zvonuri precum că au fost descoperite noi rezerve de petrol în SUA. Contactele futures deja așteaptă livrări din rezervele recent descoperite, dar și din Gloful Mexic. Experții se așteaptă ca furnizarea de petrol va depăși cererea pe anul 2015.

De asemenea, preţul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în februarie a coborât cu până la 1,8% la 47,09 dolari, pe bursa de la New York.

Rezervele de petrol ale Statelor Unite au crescut cu aproximativ 700.000 de barili, la 386,2 milioane de barili în săptămâna încheiată în 2 ianuarie, potrivit estimărilor analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *