Politică

Pirkka Tapiola despre furtul de la BEM: Cum este posibil să furi atât de mulţi bani de la o ţară mică?

De acestă părere este ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care a prezentat astăzi cu un raport de progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate.

Mai mult ca atât, diplomatul european a precizat că reformele întreprinse în aceste domenii sunt ineficiente. El a subliniat că Uniunea Europeană nu poate impune Guvernului de la Chișinău să-și respecte angajamentele asumate, însă autoritățile moldovene vor trebui, oricum, să răspundă pentru faptele sale.

„Cetățeni sunt cei care îi vor taxa pe guvernanți pentru lacunele comise. Noi nu putem impune Chișinăului niciun ultimatum.”

Pirca Tapiola a mai adăugat că datele prezentate în raport fac dovada faptului că Republica Moldova nu poate depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană, cel puțin nu la summit-ul Parteneriatului Estic din mai, care se va desfășura la Riga.

În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o astăzi şeful Delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, pentru a prezenta raportul de Progres al RM în 2014, oficialul european s-a referit şi la situaţia legată de Banca de Economii, precum şi la întreg sectorul bancar. „Mă tem că nu am un răspuns la întrebarea „Cum este posibil să furi atât de mulţi bani de la o ţară mică?”. Am mai spus-o: trebuie să se facă investigaţii profunde, să fie aduşi vinovaţii în faţa justiţiei şi să fie recuperat ceea ce mai poate fi recuperat”, a declarat Pirkka Tapiola.

Repulic of Moldova Enp Report 2015 Ro

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *