Politică

Pirkka Tapiola: La formarea noului Guvern trebuie să prevaleze interesul ţării

Andrian Candu, ministrul Economiei în exercițiu a declarat că partidele pro-europene lucrează în acest sens. 

În cadrul unei conferințe de presă, el a mai spus că nu este interesat foarte mult de funcția de prim-ministru și că nu discută cu colegii de partid despre aceasta. Andrian Candu a menționat că nu face parte din echipa negociatorilor, echipa PDM fiind compusă din 3-4 persoane, „care negociază în fiecare zi”. Potrivit lui Candu, la această etapă „nu se discută în mod specific cu privire la portofolii. Se discută cu privire la anumite principii, reguli de asumare a responsabilității pre-portofolii”. „Unii propun regula gen fiecare componentă a coaliției să-și aleagă câte un minister și să meargă așa, în repetare. Alții discută, și eu, de exemplu, sunt de acord cu altă regulă, că ar trebui să existe o anumită continuitate instituțională, deoarece, ministerele deja au anumită memorie instituțională, există o anumită abordare. Plus la asta există anumite responsabilități legate și de promisiunile electorale”, a specificat Andrian Candu.

Vicepreședintele PDM spune că nu a discutat nici în interiorul partidului, nici cu partenerii din alianță în privința unei funcții. „Nu vreau să zic că mă dezinteresează, dar nici nu mă interesează foarte mult funcția de prim-ministru”, a subliniat Andrian Candu.

Amintim că nu demult din culisele negocierilor se vehicula informația precum că PDM l-ar fi propus pe Adrian Candu la funcția de prim-ministru. Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a declarat că urmărește cum decurg negocierile dintre partidele pro-europene. „Noi ne-am angajat să ajutăm această țară, să sprijinim această țară împreună cu noul Guvern care va fi instituit, pentru a atinge scopurile propuse. Rămâne la discreția politicienilor moldoveni să negocieze acest nou Guvern, dar de o manieră în care să plaseze interesul țării pe prim plan și nu interesele personale”, a declarat Pirkka Tapiola.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *