Ultima oră

Plahotniuc a cumpărat Publika TV cu 1 milion de euro. Publika TV: E un zvon de campanie

Plahotniuc a cumpărat de la Ioana Vîntu televiziunea de ştiri, potrivit informaţiilor Reporter Virtual, preţul tranzacţiei fiind de 1 milion de euro, plus asumarea datoriilor. Zilele trecute, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost mandatată de Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media, să discute cu Plahotniuc vânzarea Publika TV. Afaceristul moldovean mai deţine în Republica Moldova posturile TV Prime, 2 plus și postul de radio Prime FM. Vladimir Plahotniuc este prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, averea sa fiind estimată la 300 de milioane de dolari, conform unui top publicat de revista ucraineană de business „Delo”, în august 2010.

Sursa: Reporter Virtual

——————

Vânzarea Publika TV e un zvon de campanie

"Niciun om de afaceri sau din mediul politic din Republica Moldova nu este implicat în discuţiile privind eventuala vânzare a Publika TV", a declarat marţi, 10 mai, managerul postului, Dumitru Ţîra.

Aşa-zisele ştiri care au apărut în presă în ultimele ore constituie o dezinformare şi au scopul de a prejudicia credibilitatea şi imaginea staţiei în contextul alegerilor locale, a precizat Ţîra.

Managerul Publika TV a mai spus că regretă că unele instituţii media din ţara noastră au preluat informaţia publicată de site-ul românesc reportervirtual.ro fără a o verifica. "De altfel, nu este prima oară când acest site publică informaţii care apoi nu şi-au găsit acoperire în realitate", a declarat Ţîra.

El a adăugat că, dată fiind valoarea Publika TV în spaţiul mediatic din Moldova, în cazul unor eventuale discuţii despre vânzarea televiziunii, procesul se va desfăşura transparent. Totodată, a dat asigurări că opinia publică va fi informată direct şi în timp util cu privire la orice posibile schimbări în acţionariatul Publika TV.

Sursa: Publika

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *