Opinii și Editoriale

Porcul

Se tot întreba lumea ce caută atât de des marele statalist şi socialist Dodon la Moscova? Caută fonduri pentru pseudo-partidul său, sau poate susţinere de la fraţii mai mari? Sau poate încearcă să-i ajute pe conaţionalii noştri care muncesc acolo la negru? Nu asta caută – caută să-şi umfle buzunarul, să-şi mărească stratul de slănină şi să reajungă la treuca puterii din Moldova. Recent, un material apărut pe portalul independent.md ne-a dezvălui faţa adevărată a acestui purcel. Ştiam cu toţii că este un personaj perfid, o femeie de moravuri uşoare, ca să nu folosim cuvintele care se potrivesc mai bine pentru caracterizarea lui.

Se pare că purcelul nostru s-a dus la Moscova ca să-i sfătuiască pe fraţii mai mari cum să ne lovească mai dureros. Şi poftim, în plin sezon de recoltare a roadei ne-am trezit cu embargoul rusesc la fructele şi legumele din Republica Moldova. Se spune că purcelul a sugerat aceste acţiuni, care, după ideile lui bolnave ar trebui să creeze revolte antiguvernamentale în societatea noastră şi să schimbe vectorul proeuropean al ţării.
Bravo, domnule purcel! N-ai reuşit să faci nimic, doar balegă. Sper să te scalzi în această balegă toată viaţa ta. De azi nici măcar n-o să-ţi rostesc numele, care şi aşa devine un eufemism. Acum toţi fermierii şi agricultorii ar trebui să vină la domiciliul sau sediul de partid al purcelului şi să-i bage pe rât tonele de fructe şi legume care se strică prin depozite. Sper că organele abilitate vor studia cât se poate de serios acest caz, şi vor întreprinde măsurile de rigoare. Retragerea cetăţeniei moldoveneşti şi deportarea spre ţara pe care o iubeşte atât de mult e minimum pe care îl putem face. Puşcăria pe viaţă l-ar paşte pe acest purcel într-un stat normal, însă ştim bine, purcelul nu poate fi atins acum, şi-a tras un strat gros de şoric care se cheamă imunitate parlamentară. Doar că, imunitatea parlamentară n-o să-l scape de furia poporului. Atunci când acest popor se va trezi şi va înceta să creadă în balivernele porcului. Şi dacă până atunci nu va fi pedepsit de lege, probabil va fi ridicat în furci.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *