Ultima oră

Pravoslavnicul Dughin a fost înregistrat când le dădea instrucţiuni extremiştilor din Ucraina

Înregistrarea conversaţiei lui Dugin, totodată şi consilier al purtătorului de cuvânt al Dumei de Stat al Federaţiei Ruse, cu soţia extremistului Pavlo Gubarev, Katerina, a apărut pe internet pe 29 martie, stârnind revoltă ucrainenilor, informează BY24.org.

Reţinut de Serviciul de Securitate al Ucrainei, liderul separatiştilor din Doneţk, Pavlo Kubarev, i-a cerut soţiei sale, Katerina, să-i ţină locul şi să acţioneze în numele sau pe toată perioada întemniţării sale.

În această calitate, femeia l-a contactat pe Dugin, iar în timpul convorbirii avute de cei doi, acesta i-a garantat Katerinei Gubarev sprijinul Moscovei şi i-a dat instrucţiuni cu privire la acţiunile ce trebuie săvârşite de extremiştii pro-ruşi din sud-estul Ucrainei.

Conform lui Dugin, prima directiva a Moscovei este să-i considere trădători pe toţi politicienii care participa la alegerile prezidenţiale ce se vor ţine pe 25 mai, inclusiv pe conducătorii Partidului Regiunilor, principalul partid rusofon din ţară.

Este recomandat să i se arate încă încredere lui Viktor Ianukovici, iar separatiştii nu ar trebui să colaboreze în nici un fel cu noul guvern de la Kiev, ci din contra, să "acţioneze într-un mod radical", încât să incite un război civil, subliniind: "Kremlinul este determinat să lupte pentru independenţa sud-estului Ucrainei".

By24.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *