Moldova

Preafericite Patriarh Daniel, Mitropolia Basarabiei se află în pericol!

Anterior, unii dintre aceştia au fost hirotoniţi de biserici schismatice, iar alţii au fost caterisiţi. Şeful lor, Zarnadze, a plecat cu scandal de pe unde a mai fost şi despre el se vorbeşte că ar fi escroc şi ar avea legături cu lumea interlopă. Nicio patriarhie din lume, nici cea a Rusiei, nici cea a Constantinopolului, nici cea a Ierusalimului, nici cea a României nu i-a recunoscut ca membri ai clerului pe Zarnadze şi pe „fraţii” săi, în afară de unul singur – mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru. Când a aflat despre aceasta, regretatul patriarh Teoctist al României i-a interzis mitropolitului nostru să mai aibă legături cu mujicii din Rusia, care nici mai mult, nici mai puţin se prezentau şi la Constantinopol, şi la Ierusalim în calitate de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Cu toate astea, ÎPS Petru l-a decorat ulterior pe Zarnadze cu Crucea mitropoliei.

Materialul a fost documentat cu acte şi fotografii, fără nicio intervenţie subiectivă a subsemnatului, fapt de care se poate convinge orice cititor. Recunosc că, scriind acel text, nu găseam răspunsuri la unele întrebări. De pildă, de ce mitropolitul a luat în jurisdicţia sa nişte indivizi care, prin acțiunile lor, lovesc dureros în imaginea Bisericii Ortodoxe Române, care este Biserica Mamă a neamului român? Nu putem presupune că el nu cunoaşte cine sunt respectivii, deoarece, solicitat de TIMPUL, ierarhul ne-a minţit, prin secretarul său, că nu i-a primit pe aceşti „preoții certați cu legea”. Probabil, ne-a dat acest răspuns, neştiind că avem documente şi fotografii care probează contrariul. Dar, totuşi, dacă îi numește „certaţi cu legea”, de ce i-a primit? Și de ce mai târziu el a încălcat cuvântul PF Teoctist, care i-a interzis să menţină legăturile cu Zarnadze? Ba mai mult, de ce l-a decorat pe rus atâta timp, cât singurul „merit” al acestuia este că a ponegrit BOR în toată lumea? Să fi fost mitropolitul atât de rău intenţionat contra bisericii române sau are pe cineva în spate, care îl joacă, ca pe o păpuşă? Dacă e aşa, cine stă în spatele Înaltului şi, cu mâinile acestuia, umple de noroi atât Mitropolia Basarabiei, cât și Patriarhia de la București, dar, mai întâi de toate, numele lui Dumnezeu?

Spre surprinderea mea, chiar în ziua apariției materialului, răspunsurile au început să apară. Fostul deputat PPCD, Vlad Cubreacov, cel care a luptat cu multă dăruire de sine pentru reactivarea Mitropoliei Basarabiei, m-a acuzat pe o rețea de socializare că am scris un articol plin de otravă, prin care manipulez lumea în stil kaghebist şi slujesc intereselor Moscovei. Când i-am adus argumente că greşeşte şi i-am pus unele întrebări, Cubreacov n-a răspuns, ci, susţinut de alţi internauţi, a ţinut-o morţiş că eu aş face propagandă neo-sovietică și articole la comandă.
Atunci am constatat uimit că, de fapt, modul de gândire al acestor oameni este unul bolşevic. Se ştie că sovieticii credeau într-o idee fixă, iar tot ce se întâmpla în Imperiul Răului – URSS era supus criticii doar de către „duşmanii poporului”, mai bine zis de către cei care aveau curaj şi cap pe umeri. La rândul său, Cubreacov dă de înţeles că nimic din ceea ce face Mitropolia Basarabiei, bun sau rău, nu poate fi pus la îndoială, din simplu motiv că aceasta este subordonată Patriarhiei Române, adică bisericii neamului. Dacă deschizi gura, Cubreacov şi ai săi te botează drept agent al Moscovei, infiltrat de serviciile secrete ruse în scopul compromiterii ideii româneşti în RM.

Stau și mă gândesc: oare el, Cubreacov, este chiar atât de naiv, încât nu-şi dă seama că anume recunoaşterea „frăţiei lui Zarnadze” aduce prejudicii enorme BOR şi ideii româneşti? Cu siguranţă că-şi dă seama. Dar atunci de ce el însuşi îl apără cu tot dinadinsul pe acest rus, care trezeşte numai sminteală în biserica ortodoxă? Aceste împrejurări mă fac să admit că nimeni altul decât Vlad Cubreacov l-a adus pe Zarnadze în faţa mitropolitului, pe care l-a pus în faţa unui fapt împlinit. Cu atât mai mult, cu cât la acea vreme, deputatul PPCD era consilierul ÎPS Petru.
Prin materialul de săptămâna trecută, doar am prezentat o situație care, mai întâi de toate, ar trebui să trezească îngrijorarea Patriarhiei Române. Consider că Bucureştiul nu mai are motive să tacă. Preafericite Patriarh Daniel, Mitropolia Basarabiei se află în pericol! Prin intermediul ei, cineva lovește în Preafericirea voastră, în timp ce dușmanii bisericii și a neamului românesc triumfă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *