Ultima oră

Preafericitul Kirill spune că vizita sa la Chişinău nu are substrat politic

Sanctitatea Sa a urat R. Moldova pace şi bunăstare, întărire în credinţă, specificând că, în cele mai dificile timpuri, credinţa în Dumnezeu întotdeauna i-a unit pe oameni.

Marian Lupu i-a acordat Patriarhului „Ordinul Republicii” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în păstrarea şi înmulţirea valorilor spirituale şi morale.

Totodată, în timpul vizitei la Mănăstirea Curchi, unde a fost oficiată o slujbă divină, Patriarhul Kirill i-a înmânat un Ordin de gradul I liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Ordinul Sfântului şi Cuviosului Kneaz Daniil de Moskova, de gradul I, cu care a fost decorat Vladimir Voronin, simbolizează un semn de înaltă apreciere pentru susţinerea pe care Vladimir Voronin a acordat-o mănăstirilor şi bisericilor creştin-ortodoxe situate pe teritoriul Moldovei.

În cadrul întrevederii cu prim-ministrul Vlad Filat, Patriarhul Kirill, a declarat că iubeşte Moldova din suflet, pentru că are un popor primitor.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, ÎPS Kirill a spus că această vizită la Chişinău îi inspiră mult optimism, îndemnând conducerea Bisericii Ortodoxe din Moldova să continue lucrurile bune desfăşurate până în prezent, activitatea de consolidare a credinţei şi să vegheze asupra stării morale a credincioşilor.

Patriarhul Kirill se află în R. Moldova de sâmbătă, 8 octombrie. Sanctitatea Sa îşi va încheia vizita la Chişinău, astăzi, 11 octombrie. Delegaţia va ajunge la Aeroportul Internaţional Chişinău către ora 15.30.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *