Actualitate

Presa din Germania: Alegerile s-au terminat, dezinformarea rusească continuă

„Am scris despre temele folosite despre Germania și, mai ales, Angela Merkel, de mai multe ori înainte și în timpul ultimei săptămâni. Am observat niște ecouri ale acestor teme, precum și câteva invenții noi de dezinformare. De exemplu, Germania a fost din nou acuzată de instituirea unui „regim fascist” în Ucraina și din nou am văzut dezinformarea cu privire la sumele plătite refugiaților din țară”, scrie Disinformation Review.

Printre noii veniți în spectrul dezinformarii ruse am observat afirmații false că serviciul secret german va efectua supravegherea cetatenilor germani care au votat AfD, ca Angela Merkel nu va fi capabila sa semneze o alianta cu Verzii și FDP, deoarece acestea sunt eurosceptice (ceea ce cu siguranță nu este adevărat).

Dar care sunt cele mai grave lucruri la care te poți gândi? Cele mai rele si de neconceput atrocitati comise de omenire? Sunt acțiunile auto-proclamatului „Stat islamic”? Sau acțiunile Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea război mondial? Poate că este genocidul sau pedofilia? Orice persoană normala respinge din start asta. În ultima săptămână am văzut cum dezinformarea pro-Kremlin a acuzat SUA și Ucraina de toate acestea.

Metoda de a acuza inamicul de atrocitati imaginabile, fără a oferi vreo dovadă, nu este noua în universul dezinformării. Este într-adevăr o tactică bine cunoscută și una care are un impact considerabil – sa creezi fum, fără foc.

Astfel, când o emisiune de televiziune controlată de statul rus aduce la iveală infamul caz „pizza gate” – o teorie a conspirației care a fost dovedită ca fiind falsă cu aproximativ un an în urmă – sustinand ca exista „noi dezvaluiri despre politicieni americani într-o rețea de pedofilie (din nou, nicio davoada a existentei retelei – n.r.), ea nu face decat se creeze fum.

Sau când un canal tv al statului rus acuză Ucraina de planificarea unui genocid al populației rusești și de instituirea unui regim nazist – din nou, nu există dovezi, ci doar o mulțime de fum.

În fine, atunci când postul armatei ruse Zvezda susține că armata siriană a găsit o tabără ucraineană ISIS în Siria, iar un alt show al unei televiziuni ruse de stat susține că Ucraina a oferit statiuni în Crimeea pentru batalioanele ISIS înainte ca Rusia sa anexeze peninsula, din nou – nu există nicio dovadă.

SUA au fost iar acuzate ca au creat ISIS, ca conduc ISIS, susțin terorismul în Siria și fac totul pentru a opri eliminarea ISIS. Nicio mențiune a Coaliției Globale conduse de SUA împotriva ISIS; în schimb, Rusia este mentionata ca fiind singura care lupta împotriva terorismului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *