CSI / Rusia

Presa germană: Rusia este responsabilă pentru doborârea avionului său

În plus, unele ziare cred că Moscova ar trebui să pună frână în incidentul cu Su-24, astfel încât să nu strice relaţiile de afaceri cu Turcia şi să nu complice procesul de soluţionare paşnică în Siria.

„Capete fierbinţi”

Turcia şi Rusia sunt strâns legate din punct de vedere economic, astfel încât distrugerea aviomului Su-24 ar trebui să fie uitată cât mai repede. Dar la Ankara şi Moscova conduc, din păcate, nişte capete înfierbântate. Preşedintele rus Vladimir Puţin a numit distrugerea avionului militar rusesc o „lovitură de cuţit în spate din partea complicilor teroriştilor”, scrie ziarul austriac Die Presse.
Potrivit publicaţiei, dacă conducerea de la Moscova şi Ankara îşi vor cântări interesele, incidentul cu avionul va fi uitat repede.

O simplă privire spre statisticile economice ar putea trezi pe presedintiu macho din Rusia şi Turcia. Dar Vladimir Puţin şi Recep Tayyip Erdogan iau drept afront personal orice eveniment de politică externă. Acest lucru se întâmplă uneori cu dictatorii care nu suferă că cineva să li se opună. Consecinţele ar putea fi fatale, scrie Die Presse.

Este puţin probabil că distrugerea aparatului rusesc să conducă la o confruntare între NATO şi Rusia. Dar poate complică serios soluţionarea paşnică în Siria, relatează ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *