Ultima oră

Preşedinta Consiliului de administraţie al „Moldasig”, reţinută de CNA

 Aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetată penal în calitate de bănuit. Dacă va fi găsită vinovată, reţinuta riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit informaţiilor oferite de CNA, femeia este bănuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor unei bănci comerciale din Moldova. De asemenea, aceasta este bănuită şi de spălare de bani, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei. Daunele se estimează la aproximativ 20 de milioane de lei.

Datele CNA arată că având scopul de a sustrage un număr de acţiuni de la proprietarii acestora, bănuita a organizat o schemă prin care i-a deposedat de 17 mii de acţiuni. Pentru realizarea planului său, femeia a organizat falsificarea unor procuri prin care s-a dat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele acţionarilor, fără ca aceştia să cunoască. Ulterior, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore.

Ofiţerii de urmărire penală au mai constatat că, pentru a şterge urmele infracţiunii, bănuita a organizat o altă schemă prin care a tăinuit documentele ce au stat la baza tranzacţiilor ilegale cu acţiunile băncii comerciale

Conform paginii oficiale a SA „Moldasig”, societatea a fost înregistrată de trei companii cu capital de stat – SA „Banca de Economii”, ÎS „Calea Ferată din Moldova” şi ÎS „Poşta Moldovei”.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *