Actualitate

Preşedintele filipinez este pregătit să împuşte criminalii, dacă poliţia nu îşi va face datoria

 La 11 octombrie, Duterte a decis retragerea poliţiei din operaţiunile antidrog, după ce a fost acuzată de abuzarea şi uciderea a mii de persoane care aveau legături cu drogurile.

Forţele de poliţie au fost înlocuite cu o agenţie pentru combaterea drogurilor (PDEA), care are aproximativ 2.000 de angajaţi, comparativ cu cei 165.000 ai poliţiei.

"Cei care violează copii, care violează femei, acei nenorociţi … dacă nu vreţi intervenţia poliţiei, sunt eu aici. Îi voi împuşca. Dacă nimeni nu îndrăzneşte, voi apăsa eu pe trăgaci. Să vedem ce se întâmplă în şase luni; dacă lucrurile se vor înrăutăţi, le voi spune (poliţiştilor): <<Duceţi-vă înapoi şi rezolvaţi această problemă a noastră>>", a spus Duterte.

În trecut, preşedintele filipinez a susţinut în repetate rânduri că nu a ordonat poliţiei şi nu a instigat la uciderea dependenţilor sau traficanţilor de droguri.

Rodrigo Duterte a fost ales în funcţie anul trecut după ce a promis în timpul campaniei că va eradica drogurile din societate. De atunci, poliţia a raportat uciderea a peste 3.900 de "personalităţi ale drogurilor", justificând că a fost vorba doar despre autoapărare.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *