CSI / Rusia

Primarul Kievului, celebrul boxer va fi primul pe lista partidului lui Poroşenko la alegerile legislative

 "Ţara are mai mult ca niciodată nevoie de unitate naţională şi consolidare. Iată de ce am acceptat să devin capul de listă al Blocului Poroşenko", a declarat Kliciko în cursul unui congres al partidului prezidenţial, potrivit serviciului său de presă.

Klociko, ales primar al Kievului şi conducătorul mişcării proeuropene Udar (Lovitură), a fost unul dintre liderii mişcării de contestare care a condus, în urma unor confruntări sângeroase între manifestanţi şi forţele de ordine în Piaţa Maidan, la îndepărtarea de la putere, în februarie, a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Mai întâi candidat în alegerile prezidenţiale, fostul campion la box al lumii la categoria WBC s-a retras din cursă şi l-a susţinut, după aceea, pe miliardarul Poroşenko. Acesta din urmă a obţinut victoria în scrutinul prezidenţial din mai, cu aproape 55% din voturi.

Partidul Regiunilor al lui Ianukovici, care domina Parlamentul până la îndepărtarea sa de la putere, a anunţat, în schimb, că va boicota alegerile legislative din cauza conflictului armat dintre forţele guvernamentale şi rebelii proruşi din estul ţării, care s-a soldat cu peste 2.700 de morţi în cinci luni.

"Partidul Regiunilor nu are dreptul moral să participe la aceste alegeri, când aproape şapte milioane de persoane nu pot să voteze", a declarat, referindu-se la alegătorii din regiunea Donbas, Boris Kolesnikov, secretarul acestei formaţiuni, citat de site-ul Ukrainskaia Pravda. Sud-estul Ucrainei este bastionul electoral al Partidului Regiunilor.

sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *