Ultima oră

Principala scenă de Hramul capitalei va fi amplasată pe strada pietonală

Deşi autorităţile intenţionează astfel să evite Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde se află protestatarii, pe bulevardul Ştefan cel Mare, ca în fiecare an vor fi vernisaje de pictură, grafică, artizanat etc., dar şi platourile preturilor de sector care vor prezenta programe de sărbătoare, transmite IPN.

Şefa Direcţiei cultură, Lucia Culev, a declarat, luni, la şedinţa operativă de la Primărie, că tradiţional ziua de 14 octombrie va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar ulterior la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” va fi oficiată o liturghie. Şi anul acesta edilul capitalei va da cep la un butoi cu vin care, potrivit lui, urmează să devină o tradiţie de această sărbătoare.

Tradiţionalul concert organizat de Hramul Chişinăului anul acesta va fi dedicat celei de-a zecea aniversări a Orchestrei municipale a Fraţilor Advahov. Alături de orchestră în scenă vor evolua interpreţi ca Zinaida Julea, Maria Iliuţ, Mihai Ciobanu, Igor Cuciuc, ansamblul „Plăieşii”, surorile Osoianu. Invitata specială a sărbătorii este interpreta de muzică populară de peste Prut Irina Loghin. Spre seară în scenă vor urca interpreţi cu recitaluri dedicate tinerilor.

De Hram, în centrul capitalei nu vor fi permise băuturile alcoolice, excepţie făcând vinul şi berea. Autorităţile au solicitat organelor de drept să asigure securitatea pe parcursul sărbătorii pentru a evita eventuale provocări.

Şefa Direcţiei generale educaţie tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a menţionat că şi în acest an, cu prilejul Hramului, sunt organizate mai multe acţiuni sportive. Printre acestea se numără Cupa deschisă a municipiului Chişinău la ciclism, Campionatul de toamnă al municipiului Chişinău la orientare sportivă, Concursul internaţional de dansuri sportive „Chişinău Open – 2015”, dar şi altele.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *