Economie

Principalii indicatori ai pieţei serviciilor publice de telefonie fixă au continuat să scadă

Datele statistice publicate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), arată că numărul de abonaţi a scăzut, faţă de finalul anului 2015, cu mai bine de 11 mii şi a totalizat peste un milion. Volumul total al traficului de voce s-a diminuat, comparativ cu primul semestru al anului 2015, cu 109,7 milioane de minute şi a însumat 967,3 milioane de minute. Volumul vânzărilor de servicii a scăzut cu 41,2 milioane de lei şi a alcătuit peste 466,6 milioane de lei.

Potrivit datelor ANRCETI, micşorarea numărului total de abonaţi a fost cauzată de diminuarea bazei de abonaţi a SA „Moldtelecom” cu 15,8 mii. Micşorarea volumului total al traficului de voce în reţelele fixe a fost determinată de diminuarea tuturor tipurilor de trafic. Diminuarea volumului total de vânzări ale serviciilor de telefonie fixă a fost cauzată de scăderea vânzărilor realizate de majoritatea operatorilor de pe piaţă.

Specialiştii ANRCETI explică micşorarea numărului de abonaţi la serviciile de telefonie fixă şi a traficului de voce în reţelele fixe prin migrarea unei părţi a abonaţilor la serviciile voce oferite prin reţeaua Internet şi la serviciile de telefonie mobilă care sunt mai comode pentru utilizatori. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *