Eveniment

Procuratura a pus PUNCT în „Cazul Cubreacov”

După 11 ani, oamenii legii au ajuns la concluzia că, din cauza lipsei faptei infracțiunii, urmărirea penală în cazul “Cubreacov” trebuie să fie încetată. Procuratura a pus punct pe acest caz și a trimis în arhive cele 12 volume groase din acest dosar penal.

Procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, spune că ancheta a fost realizată destul de superficial, iar acum nu se mai pot face multe lucruri în acest sens. Mai mult decât atât, în opinia dânsului, la acest moment este lipsit de sens să mai întreprinzi careva acțiuni, pentru că dovezi în favorea faptului că Cubreacov nu a fost răpit sunt mai multe decât că acesta ar fi fost răpit.

Totodată, Ivan Diacov spune că: “Pe lângă aceasta, urmărirea penală a fost pornită pe infracțiunea de omor, iar să recalifici fapta este imposibil – s-a scurs termenul de prescripție”.

Vlad Cubreacov a dispărut în noaptea spre 22 martie 2002, după ce procurorul general de atunci, Vasile Rusu, a solicitat Parlamentului să-i retragă imunitatea acestuia, lui Roșca și lui Ștefan Secăreanu, pentru organizarea de proteste neautorizate. A doua zi, comisia parlamentară de profil urmă să ia o decizie pe acest caz. El spunea că răpitorii, ridicându-l din fața casei, l-au legat la ochi și l-au dus într-o direcție necunoscută. Apoi s-ar fi trezit într-o celulă cu pereții verzi, unde era păzit de câțiva militari. Mai spunea că, în curte, auzea motoare de avioane, făcând aluzie la faptul că s-ar fi aflat la Aeroportul militar din Tiraspol. A apărut peste două luni, tot noaptea, la 25 mai, pe traseul Coșnița-Dubăsari din partea dreaptă a Nistrului, unde, din spusele sale, a fost adus de o mașină.

TIMPUL a investigat cazul timp de câțiva ani. Cei care ar cunoaște adevărul și pe care i-a audiat procuratura se contrazic de fapt în declarații. Nici până acum nu se cunoaște oficial unde a fost ascuns Vlad Cubreacov. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *