Actualitate

Procuratura Anticorupţie cere ca fostul vicecomisar din Ialoveni să fie condamnat la 14 ani de închisoare

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, cei trei sînt suspectaţi de corupere pasivă şi abuz în serviciu. Fostul vicecomisar de la Ialoveni este învinuit de procurori şi de păstrarea substanţelor narcotice în proporţii mari şi păstrarea ilegală de muniţii.

Sentinţa va fi pronunţată miercuri, 5 martie, la Judecătoria sectorului Buiucani.

La 2 octombrie 2011 Procuratura Anticorupţie a fost sesizată de două persoane care cereau tragerea la răspundere penală a 3 colaboratori ai Comisariatului raional de Poliţie Ialoveni.

Potrivit petiţionarilor, în perioada 19 – 20 septembrie 2011, poliţiştii ar fi extorcat şi primit de la aceştia mijloace băneşti în valută naţională şi străină în valoare de 144.612 lei pentru a nu întreprinde măsuri în vederea identificării lor pe un dosar în care aceştia erau bănuiţi de comiterea unei tîlhării.

În aceeaşi zi Procuratura Anticorupţie a declanşat o cauză penală pentru coruperea pasivă săvîrşită în proporţii deosebit de mari. De asemenea, au fost efectuate percheziţii în birourile, la domiciliile şi în unităţile de transport personal ce aparţin celor trei angajaţi ai CPR Ialoveni.

Concomitent, în urma percheziţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie la domiciliul fostului vicecomisar au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice – marijuana în cantitate de 20,94 grame şi 5 cartuşe, fapt confirmat prin expertizele dispuse de procurori pe acest caz.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *