Ultima oră

Program de stimulare a cooperării la nivel local România – R. Moldova

‘La nivelul Guvernului, analizăm, dincolo de cooperarea pe care o vom avea cu Guvernul Republicii Moldova, în speranţa că reformele pe care şi le-au propus vor fi cu adevărat puse în practică, să iniţiem şi un program de stimulare a cooperării la nivel local între comunităţile din România şi cele din Republica Moldova. (…) Vrem să privilegiem acele comune sau acele oraşe din Republica Moldova care au înfrăţiri cu comune sau oraşe din România’, a spus prim-ministrul, la cea de-a XIX-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, a militat, la rândul său, pentru cooperare între cele două state, vorbind chiar despre unificare.

‘Daţi-mi voie să vedem că avem un obiectiv comun – România şi Republica Moldova: nu desfiinţării comunelor şi satelor; da, unificării statelor’, a declarat el, remarcă întâmpinată cu aplauze de cei prezenţi în sală.

Premierul a replicat că înţelege opoziţia faţă de desfiinţarea comunelor şi satelor, dar a subliniat că trebuie găsite modalităţi pentru a creşte eficienţa utilizării resurselor bugetare.

‘Haideţi să fim sinceri şi pragmatici. Acolo unde avem sate de câţiva zeci de locuitori şi unde la nivelul primăriilor aveţi 10-20 de angajaţi şi veniţi să solicitaţi la nivel central resurse pentru funcţionarea administraţiei, cum putem privi în perspectivă dezvoltarea satului respectiv’, a spus Cioloş.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *