Cultură

Punctualitatea. Învaţă să fii punctual!

Pentru unii a fi punctual este o normalitate, alţii, însă, trebuie să înveţe acest lucru
Dacă la o întâlnire în oraş eticheta cere să veniţi cu cinci-zece minute înainte de ora stabilită, atunci când mergeţi în vizită, acasă, este recomandat să întârziaţi cu cinci-zece minute, pentru a lăsa gazdei un moment de respiro. În cazul în care aţi venit mai devreme, vă puteţi plimba. De asemenea, trebuie să reţineţi că persoana punctuală transmite un mesaj puternic de respect, de maturitate şi de politeţe.

Celor care au încercat mai multe metode şi tot nu reuşesc să fie prezenţi la ora stabilită le recomand să scrie pe o foaie „De ce trebuie să fiu punctual”, iar mai jos oferiţi de la trei la şase răspunsuri. Încercaţi timp de o săptămână să verificaţi dacă sunt schimbări, iar în cazul în care credeţi că mai aveţi nevoie de motivare, repetaţi exerciţiul, însă oferindu-vă o recompensă. Această metodă, cu siguranţă, vă va impulsiona să vedeţi partea pozitivă a punctualităţii, iar cei din jurul vostru vă vor aprecia pentru schimbarea rapidă.

Totodată, în paralel cu exerciţiul de mai sus respectaţi şi următoarele indicaţii:
– Schimbaţi-vă ceasul înainte şi credeţi-l;
– Planificaţi-vă şi lucrurile minore (drumul, o întâlnire pe stradă, spălatul dinţilor etc.);
– Pregătiţi-vă în avans;
– Rugaţi un prieten să vă ajute;
– Pregătiţi-vă lucrurile de cu seară;
– Nu apăsaţi pe butonul de amânare a alarmei.

Am certitudinea că fiecare persoană care se impune să obţină un rezultat pozitiv va ajunge la performanţe frumoase. Important e să fiţi exigenţi cu voi înşivă şi să vedeţi mai rar paiul din ochiul altuia. Dacă veţi respecta aceste sfaturi, veţi observa aprecierea celor din jur şi amintiţi-vă că Eleganţa contează”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *