UE / Nato

R. Moldova – o gaură în mozaicul UE

Potrivit oficialului european, Moldova trebuie să-şi urmeze calea proprie de integrare în Uniunea Europeană, iar cu sprijinul UE să-şi găsească locul în familia comunitară. „Cunosc bine R. Moldova şi pot afirma că ea este o ţară de natură europeană”, a spus vicepreşedintele PE.

Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului de la Chişinău, la rândul său Lupu a menţionat că Alianţa pentru Integrare Europeană a fost constituită după scrutinul din 28 noiembrie 2010 anume pentru a continua reformele începute, de a realiza agenda politică şi social-economică cu suportul UE. De asemenea, şeful Preşedintelui Parlamentului moldovean a solicitat sprijin în vederea accelerării ritmului de examinare a chestiunii privind acordarea mandatului Comisiei Europene pentru demararea negocierilor cu RM pentru instituirea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător cu UE, ca parte integrantă a Acordului de Asociere.

Amintim că o delegaţie a RM, în frunte cu Marian Lupu se află într-o vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia discută cu oficiali europeni despre situaţia politică internă, problema transnistreană, perspectivele europene ale RM etc. Parlamentarii moldoveni vor reveni acasă pe 16 martie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *