Media

R. Moldova intră în vizorul presei străine deocamdată doar cu subiecte negative

Potrivit preşedintelui „Tinerii pentru Moldova”, Elena Oleinic, o simplă analiză a articolelor publicate în presa străină despre Moldova în anul 2009, an în care s-au produs mai multe evenimente politice şi sociale, relevă că circa 70 % din toate textele din presa străină ce se refereau la Republica Moldova vizau criza politică, protestele şi alegerile parlamentare.

„Ştirile economice, extrem de puţine, au purtat fie un caracter neutru, fie unul negativ. Nu suntem capabili să furnizăm presei străine subiecte care ar avea greutate din alte domenii precum cultură, divertisment, IT. Această situaţie este un dezavantaj pentru imaginea Moldovei. De asemenea este grav faptul că nu avem o strategie clară de ameliorare a acestei situaţii ”, a precizat Elena Oleinic.

Analiza efectuată de „Tinerii pentru Moldova” a fost bazată pe monitorizarea celor mai importante publicaţii online din Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, SUA, Franţa, Rusia, Germania. În paralel, a fost realizat şi un sondaj de opinie printre moldovenii care muncesc peste hotarele ţării. Scopul a fost de a evalua imaginea Republicii Moldova şi a moldovenilor de peste hotare, fiind prima etapă a unui proiect mai amplu iniţiat de organizaţie. Proiectul are ca scop evaluarea imaginii Republicii Moldova şi a moldovenilor peste hotare, în special în statele Uniunii Europene, CSI şi elaborarea unei strategii de îmbunătăţire a imaginii Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi peste hotare.

Fundaţia pentru Promovare şi Susţinerea Tinerilor, cetățeni ai R.M „Tinerii pentru Moldova” a fost lansată în anul 2007. Fundaţia „Tinerii pentru Moldova” este o organizaţie nonguvernamentală şi nonpolitică, scopul de bază a căreia este lansarea proiectelor de susţinere a tineretului. Cu suportul donatorilor privaţi şi a celor peste 60 de voluntari ai fundaţiei, în ultimii ani ONG-ul şi-a axat activitatea pe trei direcţii: acţiuni de caritate pentru copiii din orfelinate şi tinerii din familiile defavorizate, organizarea programelor de instruire gratuită pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă şi încurajarea tinerilor talentaţi şi deştepţi prin oferirea anual a unor burse universitare şi postuniversitare elevilor care au absolvit Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *