Social

Răbdarea – o calitate importantă a unei persoane manierate

Grav este atunci când părinții nu știu să aibă răbdare cu copiii lor și emoțiile negative sunt mereu prezente chiar și atunci când sunt în societate. Cei 7 ani de-acasă se învață în fiecare zi sau în fiecare moment al zilei, iar odată învățați trebuie respectați cu strictețe indiferent de loc sau de timp. Cei mai mulți recunosc că răbdarea este ceea ce ne lipsește. A avea răbdare înseamnă a pregăti foarte bine un moment, un eveniment. Totodată, pentru a da dovadă de bune maniere este etic să fie respectată ora de întâlnire, deadline-ul pentru o însărcinare, promisiunea făcută.

În altă ordine de idei, persoanele nerăbdătoare, de cele mai multe ori, nu finalizează lucrul și trec la o altă sarcină. Sunt mereu alertați că nu reușesc să facă tot ce și-au propus, astfel trecând de la o zi la alta sarcinile anterioare. Însă pierderea răbdării nu afectează doar propria persoană, ci și pe cei din jur, pentru că în asemenea situații bunele maniere lipsesc cu desăvârșire. Imaginea unei persoane depinde de comportamentul ei, de atitudinea față de semeni și de felul în care privește lucrurile. A fi o persoană manierată înseamnă a fi o persoană care poate fi luată drept exemplu. A avea răbdarea și înțelepciunea de a face lucrurile cu mult tact, de a nu interveni într-o discuție, de a comunica eficient, de a avea un comportament plăcut este o mare onoare pentru fiecare.

Meditează și ai grijă întotdeauna ceea ce spui. Atunci când vrei să spui ceva pripit, gândește-te încă o dată. Adesea, spunem lucruri pe care le regretăm, inevitabil. De ce se întâmplă astfel? Tot din cauza nerăbdării.

Persoanele răbdătoare știu că tot ceea ce și-au propus să realizeze este posibil, doar cu credința că sunt siguri de scopul propus urmează cu strictețe regulile și pașii, au suficientă înțelepciune de a analiza și de a monitoriza situația. Fiecare zi este o nouă încercare, dar abătuți de grijile și problemele zilnice cei mai mulți se axează pe scopurile de viitor și uită să trăiască în prezent.

Răbdarea, această calitate importantă a unei persoane, nu se învață în cinci minute, într-o zi, într-o săptămână, dar necesită multă practică. Observând mai mult și etichetând mai puțin s-ar putea să ai rezultatele dorite într-un timp relativ scurt, esențial este să-ți amintești mereu să menții această stare de calmitate, de organizare și de bună creștere în tot ceea ce întreprinzi.

Programul de dezvoltare a personalității la Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” (ore individuale și în grup, pentru copiii de la 5 ani și adulți): bune maniere, ore de dicţie, artă decorativă, limba engleză, ședințe individuale la psiholog, pregătirea copiilor pentru școală.

Dorina Arsene,
lector de bune maniere
Tel.: 068.210.006
e-mail: sme.abeze@gmail.com
web: abeze.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *