Ultima oră

RĂZBOI în Ucraina. Documentul primit de Moscova

Potrivit cotidianului rus Kommersant, un document în acest sens a fost transmis de partea ucraineană reprezentanţilor Ministerului rus de Externe la una din ultimele reuniuni ale Grupului de contact pentru soluţionarea conflictului ucrainean.

Din august 2014, Rusia a trimis peste 30 de convoaie umanitare în regiunile Doneţk şi Lugansk, de fiecare dată peste 100 de camioane traversând frontiera ucraineană.

Potrivit agenţiei de presă ucrainene Unian, niciunul dintre convoaiele ruse trimise în estul separatist ucrainean nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roşie. De fiecare dată, Ucraina a atras atenţia că, prin trimiterea acestor ‘convoaie umanitare’, cu un conţinut necunoscut şi fără acordul şi permisiunea autorităţilor de la Kiev, Rusia încalcă legislaţia ucraineană şi pe cea internaţională.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate şi Apărare au semnalat că toate aceste ‘convoaie umanitare’ trimise în teritoriile controlate de separatiştii proruşi conţin în principal arme şi muniţii pentru aceştia.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *