Ultima oră

RĂZBUNAREA lui Erdogan pe Merkel. Mesajul TRANSMIS celor 3 milioane de turci din Germania

"Fac un apel către toţi concetăţenii mei din Germania: Uniunea Creştin-Democrată, Partidul Social-Democrat, Partidul Verde sunt duşmani ai Turciei. Sprijiniţi partidele politice care nu reprezintă inamici ai Turciei. Nu votaţi acele partide care au avut o atitudine agresivă şi lipsită de respect faţă de Turcia. Vă invit să le daţi o lecţie acelor partide politice prin prezenţa la urne", a spus Erdogan.

Peste trei milioane de cetăţeni turci trăiesc în Germania. Alegerile generale din Germania vor avea loc la 24 septembrie, iar Angela Merkel candidează pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar.

Potrivit unor sondaje de opinie recente, formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) se va clasa pe primul loc în alegeri, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) ar urma să obţină poziţia secundă.

Comentariile lui Recep Erdogan la adresa Angelei Merkel şi a partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, sunt cele mai dure de până acum şi ilustrează divizarea tot mai mare dintre doi aliaţi NATO şi parteneri comerciali.

Miercuri, Angela Merkel a declarat că nu va exista o extindere a uniunii vamale şi "niciun fel de adâncire" a relaţiilor dintre Turcia şi Uniunea Europeană, după o serie de dispute legate de acţiunile represive ale Turciei în urma încercării eşuate de lovitură de stat din 2016.

Guvernul german caută o abordare mai dură împotriva Turciei, în special pe fondul recentelor arestări a aproximativ 10 cetăţeni germani, inclusiv a unui reporter şi a unui activist pentru drepturile omului, acuzaţi de susţinerea organizaţiilor teroriste.

În replică, Turcia a acuzat Germania că oferă un refugiu militanţilor kurzi şi suspecţilor căutaţi pentru presupuse legături cu tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *