Actualitate

Recomandări pentru premierul Chiril Gaburici

Recomandările sunt menite să susțină Republica Moldova pe calea modernizării. Cartea cu cele 30 de recomandări i-a fost prezentată șefului cabinetului de miniștri în cadrul unei întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor de cooperare din Republica Moldova.
Cetățenii de rând vor judeca succesul colaborării cu partenerii de dezvoltare în termeni de rezultate concrete, și nu după semnarea de documente, a menționat în discursul său directorul Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Alexandre Kramer, cel care i-a înmânat premierului documentul cu recomandări.

„Cred că moldovenii vor judeca succesul colaborării noastre în termeni ca reducerea sărăciei, venituri mai mari, sistem de sănătate mai bun, condiții mai bune de educație pentru copii, locuri de muncă calitative, surse de energie mai fiabile, mediu ecologic, și dovezi clare că fenomenul corupției este pe cale de distrugere”, a declarat Alexandre Kramer.

Chiar dacă s-au făcut progrese în ultimii ani în materie de dezvoltare a Republicii Moldova și aducerii sale mai aproape de Uniunea Europeană, țara mai trebuie să facă față multor provocări a menționat la rândul său și coordonatorul Națiunilor Unite Dafina Gercheva,reprezentantul permanent al PNUD în Republica Moldova.

„Aceste provocări necesită eforturi și inițiative comune pentru a reduce nivelul de sărăcie și inegalitate, a discrepanțelor între nivelul de trai rural și urban, pentru a genera creșterea nivelului de angajare în câmpul muncii care va putea să combată depresiunea capitalului uman național”, a menționat Dafina Gercheva.

În opinia Ambasadorului UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, relațiile Chișinăului cu Uniunea Europeană țin de mondernizare, tranziție, transormare și oferirea unei vieți mai bune cetățenilor.

„Prioritățile Uniunii Europene țin de implementarea reformelor, în special în sistemul judecătoressc și lupta împotriva corupției, sectorul bancar este vulnerabil. Am vorbit despre o politică care să cuprindă toate minoritățile și am vorbit despre situația din Transnistria și readucerea pe făgașul bun al negocierilor”, a declarat Pirkka Tapiola.

Premierul Chiril Gaburici a promis că recomandările vor fi discutate cu miniștrii dar și ceilalți actori vizați, urmând ca acestea să se regăsească într-un plan de acțiuni.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *