Actualitate

Relaţiile moldo-franceze se vor aprofunda

Declaraţia a fost făcută de Lilian Moraru, ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, la postul public „Radio Moldova”, scrie IPN.

Diplomatul a comunicat că a fost elaborată o agendă a evenimentului aniversar. Programul va începe în luna februarie, cu vizita unei delegaţii parlamentare din Chişinău în Franţa. De asemenea, sunt prevăzute mai multe activităţi de ordin cultural atât în Franţa, cât şi în Republica Moldova.

Lilian Moraru a mai comunicat că în anul viitor urmează să fie aprofundate relaţiile diplomatice cu Regatul Monaco, fiindu-i transmisă o invitaţie principelui de Monaco, Albert al II-ea, să efectueze o vizită în Republica Moldova. „Dacă acest lucru va reuşi, luând în consideraţie că principele Albert merge rar în vizite oficiale, îl vom considera un succes diplomatic”, a spus ambasadorul.

Ambasada Republicii Moldova în Franţa va acorda o atenţie mai mare diasporei moldoveneşti. „Sunt mândru de conaţionalii noştri din Franţa. Sunt oameni de calitate înaltă. Noi vom lucra în continuare pe dimensiunea integrării acestora în societatea franceză şi pe promovarea imaginii Republicii Moldova în Franţa”, a mai spus Lilian Moraru. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *