Actualitate

Renuntarea la invinuirea inculpatului se va face prin sentinta adoptata de instanta de judecata

Guvernul a sustinut initiativa legislativa a deputatului Veaceslav Platon privind completarea articolului 53 al Codului de procedura penala, care se refera la atributiile procurorului in instanta de judecata. Conform acesteia, procurorul va putea sa renunte partial sau integral la invinuire daca se convinge ca probele administrate nu confirma invinuirea adusa inculpatului, expunand instantei de judecata motivele renuntarii.

O alta completare propusa de deputat stipuleaza ca renuntarea procurorului la invinuire se va face in scris si va atrage adoptarea de catre instanta de judecata a unei sentinte de achitare . In contextul aprobarii acestei completari, premierul Vlad Filat s-a referit la acele dosare intentate pe motive politice asupra unor deputati, functionari publici si membri ai unor partide.

„In fiecare zi citesc despre clasarea unor dosare. Nu procurorii sau ofiterii de urmarire penala trebuie sa claseze dosarele, fara ca societate sa afle motivul intentarii acestora. Daca exista intentata o cauza, instanta de judecata trebuie sa decida – e vinovata persoana respectiva sau nu", a declarat premierul.

Dupa Info-Prim Neo

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *