Politică

Reprezentanţii Forului civic: Clasa politică de la guvernare nu respectă societatea civilă

Alexandru Slusari, preşedintele Asociaţiei „UniAgroProtect”, consideră că lipsa unui răspuns la revendicările înaintate de către Forul civic reprezintă o lipsă de respect a guvernanţilor faţă de societatea civilă. „Cei de la guvernare au mai demonstrat încă o dată că nu le pasă de cei care au votat pentru ei. De aceia trebuie să continuăm protestele şi la ele trebuie să se alăture cât mai mulţi cetăţeni ca să-şi ceară drepturile”, a declarat Slusari.

Jurnalistul Dmitri Ciubaşenco consideră că liderii de la guvernare evită să ofere un răspuns pentru că nu doreşte alegeri anticipate. „Cei de la guvernare nu doresc să cedeze. Una din revendicările Forului civic se referă la alegeri anticipate, care nu sunt dorite de către cei de la guvernare, pentru că se tem că vor pierde puterea”, a opinat Ciubaşenco.

Analistul politic Oazu Nantoi, la fel, crede că guvernarea nu respectă societatea civilă, însă consideră că în cele din urmă guvernarea ar putea oferi un răspuns. „Acest lucru demonstrează încă o dată că la noi minoritatea nu se supune majorităţii. Nu este exclus că cei care deţin puterea, vor oferi un răspuns, dar va fi unul de ochii lumii, ca să reducă protestatarii la tăcere pentru o perioadă oarecare. Menţionez că Forul civic nu reprezintă o echipă de pompieri. Strada trebuie să continue presiunile asupra guvernării, de aceia protestele trebuie să continue”, a spus analistul.

O altă opinie o are expertul Corneliu Ciurea. „Revendicările Forului civic mu au suport juridic. Mai multe dintre revendicări necesită de a fi reformulate. Altfel nu au nici o şansă”, a opinat expertul. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *