Actualitate

Reprezentanţii Platformei DA au avut o întrevedere cu şeful statului

Într-un comunicat de presă remis de Preşedinţie se menţionează că liderii platformei i-au prezentat preşedintelui câteva solicitări punctuale, printre care convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe tema situaţiei social-politice din ţară, asigurarea protejării manifestanţilor şi susţinerea ideii de alegere a şefului statului prin vot direct, în cadrul unui scrutin general.

De asemenea, a fost reiterată cererea de demitere a unui şir de conducători de instituţii, printre care guvernatorul Băncii Naţionale, procurorul general, directorul CNA şi preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, pe care protestatarii îi consideră responsabili pentru devalizarea unor bănci din Republica Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti a declarat, ca răspuns la solicitările ce i-au fost adresate, că a decis deja, anterior, convocarea Consiliului Suprem de Securitate; că organele de forţă vor veghea în continuare asupra menţinerii manifestaţiilor într-un registru paşnic.

Nicolae Timofti a reiterat faptul că este îngrijorat, ca şi majoritatea cetăţenilor, de problemele din domeniile justiţiei, financiar-bancar, agricol, şi altele, şi că va continua să facă demersurile necesare, în limita atribuţiilor sale constituţionale, pentru remedierea lor.

Participanţii la discuţie au convenit că, după o studiere suplimentară a problemelor enunţate astăzi, va fi programată o nouă întâlnire cu preşedintele ţării, în cadrul căreia ar urma să fie continuată dezbaterea necesară pentru identificarea unor soluţii.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *