Politică

Reprezentanţii Transnistriei NU garantează desfăşurarea alegerilor în Zona de Securitate

Potrivit acestuia, reprezentanţii Rusiei, Transnistriei şi observatorii militari din partea Ucrainei din cadrul comisiei au fost anunţaţi că în două închisori din Bender, unde sunt deţinuţi cetăţeni ai Moldovei, pe 30 noiembrie vor fi aduse buletine de vot.

"Buletinele de vot vor fi însoţite de poliţişti. Votarea deţinuţilor în aceste instituţii nu are loc pentru prima dată. Afirmaţiile reprezentanţilor Transnistriei că recurgem la o provocare, intenţionat tensionând situaţia, sunt inventate. Partea moldovenească este obligată să asigure dreptul constituţional al cetăţenilor la vot, ceea ce şi intenţionăm să facem", a menţionat șeful delegației moldovenești în Comisia Unificată de Control, generalul Ion Solonenco.

Reprezentanţii Transnistriei în comisie au calificat intenţiile RM de a desfărșura alegeri în instituţiile penitenciare drept o încercare de a destabiliza situaţia.

Autoritățile de la Chișinău nu exclud că miliția transnistreană va încerca să zădărnicească transportarea buletinelor şi urnelor de vot.

Anterior, "oficialii" transnistreni au respins apelul delegaţiei moldoveneşti în Comisia Unificată de Control de a contribui la asigurarea liniştii publice pe 30 noiembrie în localităţile amplasate în Zona de Securitate.

sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *