Actualitate

Reprezentantul SUA la Bucureşti, despre arestările din ultima perioada: Dacă aceste acuzaţii sunt confirmate, trebuie să existe consecinţe

Acesta a precizat că e fundamental că ţările UE şi ţările NATO să se gândească la lupta contra corupţiei şi să întărească statul de drept. "Este o componentă importantă a parteneriatului nostru cu România şi continuăm să lucrăm la asta", a declarat Dean Thompson la Pro TV.

Reprezentantul SUA la Bucureşti a adăugat că un pericol în toate ţările, nu numai în România este corupţia.

"Cred că e o problema prioritară pentru România, o problema la care lucrează. În ultimii ani am văzut că şi-a întărit instituţiile de aplicare a legii. Caută metode de a elimina corupţia, iar noi trebuie să susţinem asta şi să colaborăm acolo unde e posibil", a adăugat acesta.

Thompson a refuzat să comenteze fiecare caz în privinţa arestărilor din ultimele luni, dar a adăugat că SUA va încuraja că autorităţile să cerceteze fără implicaţii din exterior.

"În primul rând, nu se cuvine să comentez cazuri specifice. Dar în cea ce priveşte direcţia generală, nouă ni se pare importantă independenţa constanţa a tuturor instituţiilor de aplicare a legii. Poliţie, procuratura, toate aceste instituţii trebuie să poată investiga, să-şi facă treaba fără amestec din exterior şi în mod imparţial. Vom continuă să încurajăm asta şi să căutăm metode de a întări asta", a punctat Însărcinatul de Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Acesta a precizat că faptul că România investighează cazuri în care sunt implicate persoane care au ocupat funcţii foarte înalte înseamnă că ţară noastră transmite un mesaj şi că arată că poate se schimbă ceva.

"Dacă aceste acuzaţii sunt confirmate de procesul legal, atunci trebuie să existe consecinţe. E important că oamenii să aibă mai multă încredere, să distingă între bine şi rău", a continuat Thompson.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *