Economie

Republica Moldova ar putea să exporte mărfuri în China pe cale maritimă

Anunţul a fost făcut de către viceministrul Departamentului Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Zhou Li, care se află în aceste zile la Chişinău.

"Sperăm că prin colaborarea cu Moldova vom contribui la întărirea stabilităţii. Vom discuta despre principalele măsuri care vor fi implementate în următorii doi ani. Moldova este o punte foarte importantă între Vest şi Est", a declarat Zhou Li.

Oficialii de la Beijing au discutat despre relaţiile comerciale moldo-chineze cu deputaţii PDM, conduşi de către liderul formaţiunii, Marian Lupu.

"China a susţinut mereu suveranitatea, statalitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. Am vorbit la teme concrete de investiţii, parcuri industriale, zone economice libere, investiţii pentru a ridica industria şi pe această cale pentru a oferi mai multe locuri de muncă", a precizat Lupu.

Discuţii despre relaţiile comerciale bilaterale şi posibilităţile de atragere a investiţiilor chineze în ţara noastră au avut loc şi în luna iunie. Atunci, o delegaţie a PDM a vizitat China, la invitaţia reprezentanţilor Partidului Comunist Chinez.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *