Opinii și Editoriale

Republica Moldova trebuie să dispară

La cum lucrează DNA-ul din România, putem să ne ştergem pe bot de Unire pentru următorii 100 de ani. Unirea ar însemna, în acest caz, că 95 de procente din politicienii, demnitarii, judecătorii şi procurorii noştri vor face puşcărie. Şi credeţi-mă, aceştia vor face orice ca să nu ajungă după gratii. Pe de altă parte, accept libertatea de exprimare şi libertatea de întruniri a oricărei persoane. În acest context, arestarea și expulzarea lui George Simion din RM a fost un act de-a dreptul mârșav și lipsit de orice logică.

Nu înţeleg ce pericol prezintă George Simion pentru Republica Moldova. Şi nu înţeleg de ce SIS-ul nu-i expulzează pe toţi dodonii, renaţii, formuzalii şi restul „patrioţilor” care demult visează să reîntoarcă acest stat în URSS. Nu înţeleg de ce nu este arestat Şevciuc sau Ştanski când vin prin Chişinău. Mai mult, deseori sunt întâlniţi cu onoruri. Nu înţeleg de ce Rogozin încă nu a fost declarat persona non grata în Moldova. Să primeşti cu pâine şi sare un criminal care îţi omora conaţionalii cu două decenii în urmă este un act de-a dreptul umilitor. Se vede că politicienilor noştri le place să fie umiliţi. Acum mă întreb: pentru securitatea cărui stat lucrează SIS-ul? Cu siguranță nu pentru securitatea RM, poate pentru siguranța Federației Ruse, care este lăsată să-și facă mendrele imperialiste cum vrea. Nici nu cred că problema e în SIS, o organizaţie care se supune Guvernului. Problema e în clasa politică distructivă, umilă, laşă şi făţarnică pe care o avem, clasă politică care luptă cu propriii cetățeni. Unul se răzgândește de azi pe mine, vorbind ba româna, ba moldoveneasca, altul adună semnături ca să interzică unionismul și visează la referendumuri separatiste, al treilea o dă doar în populisme ieftine. Cu greu îi poţi numi „politicieni” şi „diplomaţi” pe demnitarii noştri, sunt mai degrabă bişniţari, hoţi şi criminali.

Moldova este un stat eşuat care nu funcţionează de când şi-a declarat independenţa. Şi am impresia că a venit momentul să alegem – ne unim cu Rusia sau cu România. Independenţa şi suveranitatea noastră sunt doar nişte mituri în care continuăm să mai credem. Organizaţi un referendum naţional şi să lăsaţi cetăţenii să decide. Sunt sigur că marea majoritate, zombată de TV şi „patrioţi”, va alege unirea cu Rusia. Să-i lăsăm s-o facă, în adevăratul spirit democratic, şi peste 5/10 ani, când vor începe să trăiască ca în „glubinka” rusească, să vedem ce vor crede ei atunci despre prietenul Moldovei, Rusia. Eu chiar m-am săturat de aceste polemici. Republica Moldova trebuie să fie înghiţită, fie de Est, fie de Vest.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *