Internațional

Rex Tillerson, secretar american de Stat: SUA îi vor trage la răspundere pe cei care comit crime împotriva ”inocenţilor”

Tillerson se află în prezent în Italia pentru a participa la o întrevedere cu miniştri străini ai G7. Alături de omologii săi străini din Europa şi Japonia, SUA vor căuta soluţii unor numeroase probleme diplomatice, în mod special în privinţa conflictului din Siria.

Înaintea atacului american asupra bazei aeriene siriene, preşedintele american, Donald Trump a indicat faptul că va interveni mai puţin decât predecesorii săi şi va fi dispus să nu ţină seama de abuzurile drepturilor omului, în cazul în care acest fapte sunt in interesul SUA.

Tillerson a adăugat însă că SUA nu vor permite ca asemenea crime să treacă nepedepsite: ”Ne rededicăm tragerii la răspundere a oricui şi a tuturor celor ce comit crime împotriva celor inocenţi din întreaga lume”, a declarat acesta reporterilor în timpul unei comemorări a masacrului comis de naziştii germani în Sant’Anna di Stazzema, în 1944. 

Departamentul american al Apărării a anunţat vineri că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare americane aflate în estul Mării Mediterane.

Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria. Bombardamentul este o ripostă faţă de recentul atac chimic produs recent în oraşul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib, în urma căruia au murit 86 de persoane.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *