Actualitate

Rezilierea contractului cu privire la parcări poate costa municipalitatea 200 mln de euro

Edilul a menționat că municipalitatea va informa repetat compania despre rezilierea contractului. De asemenea, va solicita Centrului Național Anticorupție să fie anchetați și semnatarii de peste hotare ai contractului. Totodată, municipalitatea se va adresa la Curtea Supremă de Justiție pentru a clarifica ordinea examinării dosarelor în procedura penală și procedura civilă pe acest caz. Potrivit lui, ambele proceduri au loc concomitent, fapt ce, în opinia sa, este un absurd.

Dorin Chirtoacă a menționat că proiectul parcărilor cu plată a fost lansat încă în anul 2014, când a fost creat un grup de lucru care urma să gestioneze acest proiect. Atunci fusese anunțat un concurs pentru crearea unui sistem de parcare, iar cu un an mai târziu a avut loc licitația. În 2015 Consiliului municipal Chișinău i-a fost prezentat proiectul cu privire la aprobarea contractului, însă acesta nu a fost aprobat și s-a mers în instanță. Deși litigiul a continuat, a apărut informația că contractul a fost semnat, însă legea spune că semnarea are loc după aprobarea în CMC. Potrivit primarului, CSJ urmează să se pronunțe dacă este valabil sau nu contractul, iar funcționarii responsabili urmează să explice cum a decurs totul.

În altă ordine de idei, primarul a comunicat că interimatul funcției de șef al Direcției transport urmează să fie asigurat de actualul pretor al sectorului Centru, Oleg Poiată.

Săptămâna trecută, șapte persoane au fost reținute de CNA şi procurorii anticorupție într-un dosar de corupție ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Printre persoanele vizate sunt viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi. Primul este în arest la domiciliu, iar celălalt – în Penitenciarul nr. 13.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *