Cultură

România şi Republica Moldova îşi propun să dezvolte proiecte culturale comune

Despre aceasta a discutat ministrul culturii, Monica Babuc, la întâlnirea cu ministrul culturii al României, Vlad Alexandrescu. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei la Bucureşti a delegaţiei oficiale a Republicii Moldova care l-a însoţit pe preşedintele Nicolae Timofti, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii, pe durata discuţiilor oficialii au discutat despre stadiul actual al relaţiilor de colaborare bilaterală şi perspectivele de dezvoltare a proiectelor comune în domeniul culturii. Monica Babuc a mulţumit pentru sprijinul acordat de Guvernul României la restaurarea câtorva edificii culturale istorice din Republica Moldova.

Oficialul a mulţumit şi pentru sprijinul la elaborarea dosarelor comune transnaţionale pentru Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii, care reprezintă în continuare o prioritate în cadrul relaţiilor de colaborare culturală moldo-române, dar şi pentru oferirea burselor de studii în domeniul managementului cultural, biblioteconomic, patrimoniu cultural şi facilitarea donaţiilor de carte românească de actualitate pentru bibliotecile publice din Republica Moldova.

La finalul discuţiilor părţile au convenit asupra semnării unui nou acord de colaborare bilaterală între instituţiile de resort ale acestor două state, fapt ce ar impulsiona implementarea acţiunilor concrete de promovare a valorilor culturale şi susţinere a acţiunilor din diverse domenii ale culturii.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *