Actualitate

Rudele victimelor militarului rus de la Gyumri au dat în judecata armata rusă

Criminalul – Valeri Permiakov – a mărturisit crima. El a fost examinat sigăsit psihic bolnav de o comise de specialisti. Reclamanții cred că Rusia este partasa la asasinat, deoarece autoritățile au permis unei persoane cu dizabilitati mintale sa intre in serviciul militar și i-au încredințat si arma.

„A fost comis un prejudiciu moral, cu încălcarea Convenției ONU consacrate dreptului la viață. Rusia, ca parte la Convenție, este răspunzătoare pentru acțiunile reprezentanților sai staționati în baza militara de la Gyumri” – citeaza „Interfax” declaratia avocatului Aramazd Kivirian, care reprezintă interesele reclamanților.

Crima care a dus la moartea familiei Avetisian a avut loc la Gyumri pe 12 ianuarie 2015. Potrivit anchetatorilor, in ziua respectiva Permiakov a părăsit în mod voluntar unitatea sa din cadrul bazei militare ruse 102 din Gyumri și inarmat cu arma din dotare a plecat in oras. Aici a patruns într-o casa particulara unde a asasinat șase membri ai familiei Avetisian și a încercat să înjunghie cu baioneta pe cel de-al saptelea mebru, un copil de șase luni. Ultimul a murit la spital o săptămână mai târziu.

Permiakov fost acuzat de dezertare, furt de arme și posesie ilegală de arme. El a pledat vinovat. Pe 12 august, Curtea Militară a Federației Ruse din Gyumri l-a condamnat la 10 ani de închisoare. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *