Actualitate

Rusia aplică măsuri militare simetrice ca reacţie la suplimentarea capacităţilor NATO în România

"În actualele circumstanţe, Rusia este nevoită să adopte măsuri simetrice pentru eliminarea ameninţărilor emergente la adresa securităţii naţionale, să aplice măsuri cu rolul descurajării strategice şi să consolideze capacităţile de luptă în Districtul militar sudic", a declarat miercuri Serghei Şoigu.

Potrivit lui Serghei Şoigu, citat de site-ul agenţiei Tass, 16 avioane militare americane şi britanice au fost trimise cu statut permament în România începând din aprilie. Începând de anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoaştere în zona frontierelor sudice ale Rusiei. În plus, a argumentat Serghei Şoigu, exerciţii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent în partea de vest a Mării Negre.

Un Typhoon britanic a fost ridicat de pe „Mihail Kogălniceanu” pentru a intercepta bombardiere rusești

Un avion de luptă Typhoon al fortelor regale britanice a fost ridicat în aer din cauza apropierii de spațiul aerian al NATO a catorva bombardiere rusesti tip Tu-22, anunta portalul AirLive.

Avionul britanic a decolat de la baza aeriana româneasca „Mihail Kogalniceanu“ de pe coasta Marii Negre.

Aeronavele ruse au patruns în partea de vest a Mării Negre, iar avionul britanic le-a urmărit în cadrul misiunii de poliție aeriană a NATO.

Typhoon-ul a insotit bombardierele din Rusia, care au zburat spre sud, până când acestea au părăsit zona intereselor NATO.

Anterior, aeronavele aliantei au înregistrat și alte zboruri ale aviatiei militare ruse în zona Marii Negre, lângă granițele NATO.

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *